Mindenkinek szüksége van pihenésre, kikapcsolódásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szabadidődet nem használhatod (angol)tanulásra.

Álljon itt néhány rövid jó tanács, amiknek segítségével szórakozás lesz számodra az angoltanulás.

1. Nézd angolul kedvenc filmjeid, sorozataid

Ha követed a blogunkat, tudhatod, hogy nem áll tőlünk távol az ajánlók írása sem. Az amerikai Függetlenség Napja alkalmából például 5 hazafias amerikai filmet ajánlottunk megtekintésre – persze szigorúan angolul.

Ha angolul nézel filmeket vagy sorozatokat, gyorsabb ütemben fejlődik a szókincsed és a hallás utáni szövegértésed is. És közben remekül szórakozol.

Persze lesznek majd olyan filmek, amelyekhez kénytelen leszel feliratot is csatolni, mert túl sok szakkifejezést tartalmaz, de akadnak majd olyanok is, amelyeket angol felirattal vagy akár felirat nélkül is élvezettel nézhetsz végig.

2. Olvass angolul

Ha szeretsz olvasni, nem is kell tovább gondolkodnod, hogyan kösd össze a kellemeset a hasznossal. Szerezd be egy korábban már olvasott regény angol változatát, vagy keresd a könyvesboltok polcaim a kétnyelvű kiadásokat.

Ezáltal rengeteget javulnak majd szövegértési készségeid, ráadásul az angol helyesírást is fejleszti az angolul olvasás.

De nemcsak könyveket lehet ám olvasni. Például az angol magazinok olvasása is hasonló eredménnyel jár, ráadásul mindig tisztában leszel a világ történéseivel, és még a szándékolt vagy szándékolatlan félrefordítások sem befolyásolnak majd.

3. Szeretsz játszani? Tedd angolul

Manapság egyre elterjedtebbek a különféle számítógépes online játékok, ráadásképpen az asztali társasjátékok is reneszánszukat élik. Ha ezen játékok szabálykönyvét, útmutatóját angolul olvasod el, illetve az angol kiadást vásárolod meg, olyan szavakat és összetételeket ismerhetsz meg, amelyekkel egy nyelvtanfolyam során nem feltétlenül találkoznál.

4. Chatelj angolul

Egyáltalán nem ritka napjainkban, hogy valakinek a chatelés a hobbija. Ha te is imádsz új emberekkel megismerkedni online, kézenfekvő, hogy angolul beszélő partnerekkel is meg kell ismerkedned. Az angol nyelven zajló chatelés során az angol aktuálisan beszélt formáját sajátíthatod el, ez pedig különféle élethelyzetekben sokkal hasznosabb lesz, mint a tankönyvi sablonok.

Erre épít a beszédközpontú nyelvoktatás is, amely segítségével te is bármilyen szituációban meg mersz majd szólalni angolul.

Ha még hiányoznak a nyelvi alapjaid a hobbiközpontú tanuláshoz, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert. Első lépésben jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre a narancssárga gombra kattintva (+szerezd meg az azonnali ajándékot):

banner_button

Share This