Hallottál már a két elképesztően népszerű és vicces amerikai műsorvezetőről, Ellen Degeneres-ről és Jimmy Fallon-ról?

Mindketten híres talk-showt vezetnek. A The Ellen Show és a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon is nézők millióit vonzza a képernyők elé minden nap. Nem csoda, hiszen Ellen és Jimmy is híres a humoráról. Emellett rengeteg sztárvendég megfordul a két műsorban, akikkel nem csak interjúk készülnek, de mindenféle humoros és izgalmas játékra is ráveszik őket.

Na de hogyan segítenek az angoltanulásban?

Szóval nem is kérdés, hogy mindkét show rengeteg szórakozást ígér. De hogyan segítenek az angoltanulásban?

A Youtube segítségével akár naponta ingyenes mini nyelvleckét vehetsz Ellen-től és Jimmy-től is. Na jó, nem arról van szó, hogy kifejezetten angolt tanítanak neked.

De a videóik nézése segít fejleszteni a nyelvtudásod, a hallás utáni szövegértésed és még a szókincsedet is. Mindezt úgy, hogy közben végig jól szórakozol és nagyokat nevetsz.

Külön segítség, hogy szinte az összes műsorukhoz van angol felirat. (Általában ha egy videó felkerül a csatornájukra, az pár napon belül feliratot is kap.) Így nyelvtanulóként még könnyebb dolgod lesz. Ha egy szót nem értenél, akkor elég megállítod a videót és gyorsan ki is szótárazhatod.

Csak kapcsold be a feliratot és indulhat a tanulás

A videóiknál elég ha egy gombra kattintasz és máris megjelenik a feliratozás. Mutatjuk, hogy melyik ez a gomb:

A rossz hír, hogyha egy videónál nem találod ezt a kis ikont, akkor az bizony azt jelenti, hogy felirat sincs hozzá. De ahogy már írtuk a videóik többségéhez akad.

Tanulj Ellen-től

A The Ellen Show Youtube csatornájára napi szinten kerülnek fel új videók. Most kiválogattunk neked pár kedvencet, amivel gyakorolhatod az angolt:

A legjobb nagyon rossz filmek:Meryl Streep megpróbál „szexisen” felolvasni egy zabkása receptet:

Leonardo DiCaprio a balszerencséjéről mesél:

Íme egy válogatás Jimmytől

A The Tonight Show Starring Jimmy Fallon szintén minden nap tölt fel új, feliratos videót. Így aztán bőven van választék, amiből a szórakozni vágyó nyelvtanuló válogathat. Íme pár kedvencünk:

Jimmy a kedvenc „ezért rúgtak ki” sztorijaiból válogat:

Ryan Reynolds (Deadpool) a vicces automata e-mail válaszairól mesél:

Tánc párbaj a színésznő Charlize Theron-nal:

Fejleszd az angol beszédkészséged

Ez csak egy kis ízelítő volt abból a rengeteg vicces és érdekes videóból, amit a hallás utáni értésed javítására használhatsz. Jó szórakozást a többihez!

Ha szeretnéd az angol beszédkészséged is javítani, akkor viszont ez kevés lesz. Ehhez mindenképp beszédközpontú tanulási módszerre lesz szükséged.

A mi tapasztalatunk az, hogy a legjobban a csoportos tanfolyamok fejlesztik a beszédet, hiszen itt tényleg folyamatosan más emberekkel kommunikálsz. Ideális esetben csupa olyan csoporttárssal, akik veled egy szinten vannak, így előttük biztosan nem ciki, ha elrontasz valamit. Ez pedig segít leküzdeni a „nem merek megszólalni” gátat.

Szóval azt javaslom, hogy ha szeretnél magabiztosan beszélni angolul, akkor próbálj ki egy csoportos, beszédközpontú képzést. Például a Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerű tanfolyamait. Ha érdekel, akkor szívesen látunk egy ingyenes szintfelmérőre:

Jelentkezem

Piroska Dóra, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This