Van olyan ismerősöd, aki óriási csalódott valamelyik nyelviskolában? Vagy neked vannak rossz tapasztalataid a múltból? A legtöbb ilyen „horrorsztori” könnyen megelőzhető lenne egy szempont figyelembe vevésével.

Ha szeretnél végre bátran és könnyedén beszélni angolul, akkor mindenképp szem előtt kell tartanod egy alapelvet. És ez alapján érdemes nyelviskolát is választanod. Így el fogod tudni kerülni az újabb csalódást és valódi nyelvtanulási sikereket érhetsz el.

Na de mi ez az alapelv?

Nem csigázlak tovább. Erre kell figyelned:

Olyan angol nyelviskolát válassz, ami a nyelvet tanítja meg és nem a nyelvtant!

Még ma is rengeteg helyen elavult az oktatás. Pusztán tankönyvek alapján, a nyelvtani szerkezetek és kifejezések bemagolásával próbálnak tanítani. Ezzel csak egy gond van

Magabiztosan beszélni angolul csak a beszéd gyakorlásával lehet megtanulni!

Ez nem egy elméleti dolog. Nem elég hozzá a nyelvtan. Nem elég hozzá a nagy szókincs. És édeskevés hozzá az is, ha az egyes kifejezések kiejtése tökéletesen megy. Ugyanis önmagában ezek még nem fognak segíteni abban, hogy meg merj szólalni.

Ezért ha egy nyelviskolában az órák nagy része elmélettel telik, akkor gondban leszel. Az ilyen nyelviskola egy jól álcázott csapda. Sok időt és pénzt költesz a tanulásra, de semmi nem garantálja, hogy javulni fog a beszédkészséged. Erre pedig még a motivációd is rámehet.

Pont emiatt adja fel olyan sok angoltanuló!

Hosszú évekig tanulnak egy elméleti módszerrel. Majd amikor nem jönnek az eredmények egyre biztosabbak abban, hogy bennük van a hiba. Hogy semmi nyelvérzékük.

A kulcs a gyakorlati módszer

Pedig a hiba legtöbbször nem a tanulóban van. Hanem az elavult módszerben, amivel tanulni próbál. És az olyan tanárokban és iskolákban, ahol nem figyelnek a gyakorlat fontosságára.

Így aztán nem használható nyelvtudást adnak. És hiába tanul valaki náluk hosszú ideig, mégis elfogja a rettegés minden alkalommal, amikor egy éles helyzetben angolul kellene megszólalnia.

Ha te nem szeretnél az elmélet csapdájába esni, akkor csak olyan iskolát válassz, ahol garantálják neked, hogy az óra nagyobb része beszédgyakorlással telik majd.

A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere erre épül. Több mint 4000 embernek segítettünk már abban, hogy meg merjenek és meg is tudjanak szólalni angolul. Próbáld ki te is! Ismerj meg minket egy ingyenes szintfelmérőn:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This