Megfigyeltünk egy érdekes összefüggést a szeptember beköszöntése és az angol tanulás között. Lehet, hogy magadra ismersz benne, így azt javaslom olvasd át gyorsan.

Nem gondoljuk, hogy az évszakok változás kihatna bárkinek is a nyelvtanulási képességeire. De azt látjuk, hogy az angol tanuláshoz való hozzáállásra nagyon is hatással van.

Év elején rengeteg ember eldönti, vagy megfogadja, hogy idén tényleg elkezd komolyan foglalkozni az angollal. Aztán sokan azon kapják magukat, hogy az év első felében nem sokat haladtak a jobb nyelvtudás felé. Mégsem vágnak még bele a tanulásba, hiszen még tombol a nyár, és ilyenkor kevesebb idő jutna rá a nyaralás, és a családi programok mellett.

Ilyenkor a beköszöntő szeptember jelenti a fordulópontot: aki ekkor sem vág bele az angol tanulásba, az valószínűleg már az év hátralevő részében sem fog. Így aztán eltölt egy újabb évet, amikor ugyan tudja, hogy óriásit javítana életén a magabiztos angoltudás, de mégsem kerül közelebb hozzá.

Ellenben azok, akik most belevágnak tanulásba év végéig még egy rengeteget haladhatnak és óriásit fejleszthetnek a nyelvtudásukon.

Te melyik táborba szeretnél tartozni?

Szerintem itt az ideje, hogy eldöntsd, hogy a jó angoltudás öröké csak álom marad előtted, és idén sem teszel érte semmit. Azaz marad az egy helyben toporgás.

Vagy odateszed magad és december végére sokkal közelebb kerülsz célodhoz. Hogy aztán januárban büszkén kijelenthesd, hogy igenis haladtál előre. Tettél azért, hogy még jobb lehetőségeid legyenek az életben.

Nem azt mondom, hogy az évből hátralévő pár hónapban tökéletesen meg fogsz tanulni angolul, hiszen ez nem lenne reális elvárás. Ahhoz, hogy magabiztosan tudj beszélni egy nyelven több idő kell. De tény, hogy nagyon sokat fejlődhetsz pár hónap alatt is, ha a megfelelő módszerrel kezdesz neki.

Erre figyelj

Talán már neked is volt pár rossz élményed az angol tanulásban. Volt, hogy belevágtál, de úgy érezted nem megy és kevés vagy hozzá. Én azt mondom, hogy ha ilyet tapasztaltál, akkor nem veled volt a gond, hanem a módszerrel, vagy a tanárral, amellyel tanultál.

Ezért azt javaslom, hogy nagyon figyelj oda, amikor kiválasztod hogyan vágsz bele a tanulásba. Olyan képzést érdemes választanod, ahol figyelembe veszik, hogy mi a célod az angoltanulásban és segítenek elérni azt. Ahol nem téged, vagy a nyelvérzékedet hibáztatják, ha valami nem megy, hanem elérik, hogy megértsd. És ahol a tanárod motivál, hogy ne add fel útközben.

Ha pedig gyors haladásra, és használható tudásra vágysz, akkor mindenképp beszédközpontú tanulást válassz. Hiszen a tankönyvalapú, elméleti módszerek nem tudnak segíteni abban, hogy bátran és könnyedén használd a nyelvet beszédben is.

Ha szeretnél megismerni egy olyan nyelviskolát, ami minden fenti szempontnak megfelel, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert nálunk, a Speak Nyelviskolában! Szeretettel várunk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This