Kép forrása: drobotdean – www.freepik.com

A héten beszélgettem egy jót a Luxemburgban élő barátnőmmel és ez rádöbbentett arra, hogy valójában nem az angoltudásért tanulunk. Olvasd el mire jöttem rá, szerintem téged is motiválni fog.

Egy kedves barátnőm évek óta kint él a férjében Luxemburgban. Péntek este órákig beszélgettünk és az egyik mondata nagyon megfogott. Szóba került a gyerekvállalás témája, illetve az is, hogy terveznek-e valaha is hazaköltözni.

És akkor azt mondta, hogy úgy érzi, hogy ha lennének gyerekei nem tehetné meg velük, hogy Magyarországon neveli fel őket, mert nem foszthatja meg őket a nyelvtanulás előnyétől. :O

Tudod Luxemburgban a legtöbb gyermek mire elkezdi az iskolát már három nyelven beszél folyékonyan: franciául, németül, és luxemburgi nyelven (ami a francia és a német furcsa keveréke). Ez pedig egy óriási előnyt ad nekik az életben, amivel akkor is jobb esélyeik lesznek, ha később elköltöznek az országból.

Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy valójában angolul sem a nyelvtudásért tanulunk.

Azért tanulod a nyelvet, hogy előnyhöz juss

Nem az angoltudásra van égető szükséged, hanem azokra a fantasztikus lehetőségekre, amiket megnyit előtted. Azért tanulsz, hogy jobb állásod lehessen és ezáltal könnyebb legyen a megélhetésed. Vagy azért, hogy bekerülj álmaid egyetemére. Vagy épp azért, hogy könnyedén elboldogulj a világ bármely táján utazásaid során. Vagy esetleg azért, hogy megérthesd azt a rengeteg izgalmas embert, kultúrát könyvet, filmet és zenét, amihez szükséges az angoltudás.

Szóval azért tanulsz angolul, hogy előnybe kerülj. Hogy a tudás megkönnyítse életed. És hogy jobb esélyeid lehessenek.

Ez az, ami motiválhat, hogyha még mindig nem veszed elég komolyan a tanulást. Vagy ha komolyan veszed, de nehezen megy. Nem szabad feladnod, hiszen az angol nyitja a kaput egy teljesen új (és szerintem sokkal jobb) világra.

Tartsd ezt szem előtt és válassz olyan nyelvtanulási módszert, illetve tanfolyamot, ami nem csak egy papírt ad. Ahol valódi nyelvtudást szerezhetsz és képes leszel magabiztosan beszélni angolul, hogy megkaphasd a jobb lehetőségeket. Ebben segít a 100% beszéd, 0% könyv módszer is. Próbáld ki:

Jelentkezem

Share This