Fulladozol a félelemtől, amikor meg kell szólalnod angolul. Lever a víz, és izzadni kezd a tenyered, ha odalép hozzád egy eltévedt turista.

De azért nem adod fel, szenvedsz tovább. Próbálod a szavakat magolni. Ötvenszer átolvasod a nyelvtani magyarázatot, még ha egy szót sem értesz belőle akkor is.

Kipróbáltál már mindenféle tankönyvet, online módszert, tanárt, mobil alkalmazást és tanfolyamot. De mégsem jutsz egyről a kettőre. Már kezded azt érezni, hogy veled van a baj. Bizos nincs nyelvérzéked. Nem megy neked ez az angol.

Na itt állj meg, mielőtt belefulladsz!

Ez az a pont ahol hátra kell lépned egyet, mielőtt végleg kikészíted magad. (És mielőtt feladod a nyelvtanulást egy életre.)

Ha már sok mindent kipróbáltál és mégsem megy a tanulás, akkor teljesen érthető, hogy elkezded magadban keresni a hibát. De a mi tapasztalataink azt mutatják, hogy nem a tanulóval szokott probléma lenni.

A gondot az esetek többségében az okozza, hogy rossz módszert választasz. Nem is egyszer, hanem sokszor.

Ami nem meglepő, hiszen nem vagy sem tanár, sem nyelvész. Miért is kellene tudnod, hogy miről lehet felismerni egy eredményes módszert?

Nem csoda, hogy nem látod a kiutat

Érthető, hogy nem látod milyen út vezet ki a nyelvtanulási kudarcok sorozatából.Hiszen soha senki nem tanította meg neked, hogy mi alapján tudod megkülönböztetni a jó módszeret (és a vele járó sikerélményt) a rossztól (és a kudarcélménytől). Így üres marketing ígéretekre, vagy ismerőseid ajánlásaira tudsz csak hagyatkozni.

Leadásul a legtöbb oktatást és nyelviskolát kipróbálni sincs lehetőséged. Így még nehezebb kiszűrni a eredménytelen, száraz oktatást.

A kínálat pedig óriási, valósággal letaglózó tud lenni.

2 jó tanács, hogy túléld és megtanulj angolul

Szeretnél végre fellélegezni és azt érezni, hogy valóban haladsz az angollal és egyre magabiztosabban beszélsz? Akkor ezt a két jó tanácsot érdemes megfogadnod, a saját érdekedben:

1. Ne bízz abban, amit nem próbálhatsz ki

Ha egy módszert, oktatást, vagy angoltanfolyamot nem tudsz kipróbálni, akkor kezdj el gyanakodni. Biztos, hogy rááldozod az értékes idődet és pénzedet, anélkül hogy megtapasztalhattad volna a hatékonyságát?

Ez kicsit olyan, mintha úgy vennél házat, hogy soha nem láttad élőben. Csak az ingatlanos mesélt róla, hogy milyen csodás és szép fotókat mutatott neked. De soha nem voltál benne és így nem tudtad megtapasztalni, hogy mi a valóság.

Gondolom nem akarnál ezek alapján kifizetni egy rakás pénzt. De akkor egy nyelvtanfolyam esetében miért dőlsz be az „ingatlanos” (azaz a szervező) meggyőző dumájának, anélkül, hogy kipróbálnád?

Mi nem árulunk zsákbamacskát, az ingyenes szintfelmérő után rögtön egy bemutató órára küldünk el, hogy a saját bőrödön tapasztalhasd meg a 100% beszéd, 0% könyv módszert.

2. Tanuld meg felismerni a modern és működő módszer

Gondolom azt látod, hogy a hagyományos, iskolai angol oktatás nem túl hatásos. De ez még nem világít rá arra, hogy milyen egy működő módszer. És hogy mik azok a kritériumok, amik garantálják, hogy megtanulj magabiztosan beszélni angolul.

Pedig egy kis utánajárással (és akár pár módszer kipróbálásával) ez is megtanulható.

Ha nem akarsz rengeteg időt a kutatással tölteni, akkor pedig érdemes lehet ellátogatnod egy nyelvtanulási tréningre.

Mi ezért hoztuk létre a Kick start (azaz kezdőrúgás) tréninget. Ez az előadás tulajdonképpen egy 0. lépés. Nem angolul tanítunk rajta, hanem azt mutatjuk meg hogyan kell helyesen nyelvet tanulni és miről ismerhetsz fel egy működő módszert. Gyere el, hogy elkerülhesd az angoltanulási kudarcokat:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This