Megfogadtad, hogy idén megtanulsz angolul. De most, hogy itt az év vége muszáj szembenézned azzal, hogy ezt a nem sikerült betartanod. Pedig lehet, hogy nem is először fogadtad meg.

Hidd el, meg tudjuk érteni. A mai rohanó világban nem egyszerű időt szakítani az angoltanulásra. De az is lehet, hogy valójában nem az időhiány tart vissza. Van ugyanis egy ennél is gyakoribb probléma, ami a legtöbb embert tudat alatt elrémiszti a tanulástól.

Időhiány vagy félelem?

A legtöbb ember az időhiányra vonatkozva nem vág bele az angolba. Vagy esetleg azzal indokolják, hogy most nem engedhetik meg anyagilag, hogy erre költsenek.

De a valódi gondot nem ez szokta okozni! Sokkal komolyabb probléma, hogy tudat alatt félünk a nyelvtanulástól. Úgy gondoljuk eleve kudarcra vagyunk ítélve.

Hiszen már többször belevágtál, de még mindig nem megy a beszéd angolul. Meg sem mersz szólalni, már az angol beszélgetések gondolatától lever a víz. Úgy érzed, hogy semmi nyelvérzéked. Félsz, hogy megégeted magad és nyelvtudás helyett csak egy újabb kudarcélményt szerzel. Ráadásul közben még egy csomó időt és pénzt is kidobsz az ablakon.

Kérlek nézz őszintén magadba:

Lehet, hogy azért nem vágtál bele az angoltanulásba, mert félsz a kudarctól? Vagy mert az angoltanulás eddigi tapasztalataid alapján egyet jelent az érthetetlen nyelvtani szerkezetekkel, a magolással és a szenvedéssel?

Lehet máshogy is

Sajnos tudjuk, hogy a hagyományos nyelvtanulás a legtöbb embernél egybe van fonódva egy csomó negatív érzéssel. „Nem merek megszólalni angolul.” „Hülye vagyok ehhez, semmi nyelvérzékem.” „Nem értem és nem bírom megtanulni.” „Halálra unom magam, nem akarok több szót bemagolni.”

Pedig máshogy is lehet! Pont azért alkottuk meg a 100% beszéd, 0% könyv módszert, hogy bebizonyítsuk: LEHET MÁSHOGY IS!

Az angoltanulás lehet élmény, ha a megfelelő módszerrel tanulsz. A beszédtől való félelem eltörölhető. A kudarcokat felválthatják a sikerélmények, és az olyan mondatok, mint „A hétvégén útbaigazítást kért tőlem egy turista a Nyugatinál és könnyedén el tudtam neki mondani merre találja a villamost.”

Ez nem nyelvérzék kérdése. Egyszerűen működő, beszédközpontú oktatás kell hozzá.

Ahol az idő nagy részét nem a nyelvtan és szavak magolása, vagy a munkafüzeti feladatok töltik ki. Hanem a beszéd gyakorlása egy segítőkész tanárral és támogató csoporttársakkal.

Ha jövőre szeretnéd betartani fogadalmad

Ahhoz, hogy jövő évben tényleg megtanulj angolul váltásra van szükséged.

Először is le kell váltanod a kifogásokat és a félelmeidet cselekvésre. Konkrét lépéseket kell tenned célod irányába. A legjobb, ha már most nekiállsz, hiszen a halogatás mindent meghiúsíthat.

Ez után pedig el le kell váltanod a hagyományos nyelvtanulási módszert és működő módszerre. Mert nem a te hibád, hogy eddig csupa kudarcélményt okozott az angol. Hanem a rossz, elméleti módszeré, amivel tanultál.

Azt javaslom, hogy próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert. Először jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre és próbáld ki mennyire más így az angoltanulás. Ne halogass, tedd meg az első lépést most:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This