A 32 éves, pénzügyi asszisztensként dolgozó Kata, múlt hét szerdán volt nálunk bemutatóórán, ahol nagyon jól érezte magát.

Ügyesen dolgozott, gyorsan levette a módszert, és a végén 10-ből 8 pontot adott Péternek, aki így már haza mert menni a feleségéhez 🙂 A bemutatóóra után, amikor döntést kellett volna hoznia a következő lépésről, viszont csak ennyit mondott: „túl drága a tanfolyam, nem jövök.”

Ha kíváncsi vagy rá, hogy ezután mégis miért iratkozott be hozzánk és valójában miért nem pénzkérdés a nyelvtanulás, akkor olvass tovább.

Mi az 1 990 Ft-os kérdés?

Kezdjük az elején.

Az ingyenes szintfelmérőt követően -ahol lézerpontosan belőjük az érdeklődők tudásszintjét-, a reménybeli diákjainknak a bemutatóóra jelenti a következő lépést.

A bemutatóórán mutatjuk meg, hogyan működik élesben a 100% beszéd, 0% könyv módszer. Ez egy önálló szolgáltatás, ami lényegében a tanfolyam modellje. Kertelés nélkül kiterítjük a lapjainkat, elmondjuk mit miért és hogyan csinálunk, majd meg is csináljuk/csináltatjuk a diákokkal. (És nem mellesleg mindig parádés a hangulat. 🙂 )

A bemutatóórának, mint 0. angolórának, éppen ezért van egy egyszeri, 1 990 Ft-os költsége.

Vagyis az 1 990 Ft-os kérdés nem más, minthogy hajlandó vagy-e egy ebéd árát, és kb. 2 órát rászánni egy olyan módszer kipróbálására, ami örökre megváltoztatja az angoltanulásról alkotott képedet?

Valahogy úgy, ahogy Krisztivel és Attilával történt:

„Nagyon jó hangulatú volt az óra, élveztem az utolsó percig. Izgalmas volt felismerni, hogy mennyi mindent nem tudok még és megnyugtató, hogy olyan nyelviskolába készülök, ahol minden szempontból segítenek. Rendkívül gyorsan eltelt a 1,5 óra, jól éreztem magam, és még sok-sok új dolgot tanultam is. Köszönöm!” (Rádi Krisztina)

„Először is meglepődtem. Nem tudtam mit fogok kapni, de nagyon pozitív élményekkel megyek haza. Ez annyira új volt számomra, hogy még most is a hatása alatt vagyok. Nagyon sokat tanultam ez alatt a két óra alatt: talán többet, mint amit eddig valaha. Ami nagyon fontos, hogy mertem beszélni a gyakorlatok során.” (Gál Attila)

Mi (lett volna) a következő lépés?

A bemutatóóra végén kell döntést hoznia a diákoknak arról, hogy velünk vágnak bele a tanulásba. És ennél a pontnál mondta azt Kata, hogy bár tetszett neki a bemutatóóra, a tanfolyamot túl drágának találja, nem fog beiratkozni.

Mi az 1 millió dolláros kérdés?

Mindjárt visszatérünk Katához és az 1 millió dolcsis kérdéshez, de egy pillanatra itt muszáj megállnunk, mert belecsapódtunk egy szakmai alapelvbe, amit fontos tisztázni.

A nyelvtanulásban kulcsfontosságú tényező a fokozatosság és folyamatosság elve.

Mindig fokozatosan, kockáról kockára, szintről szintre építkezünk, mind a nyelvtani szerkezetek, mind a szókincs tekintetében. Az egyes lépések pedig nem lehetnek se megugorhatatlan (túl nehéz), se tyúklépésnyi (túl kevés) távolságra egymástól.

De legalább ugyanilyen fontos sikerkritérium a folyamatosság, a megszakítás nélküli haladás is. Mert nem csak a stációk közötti távolság, hanem a szintlépések között eltelt idő is számít.

A folyamatosság hiánya vezet rendszeres újrakezdéshez, egy helyben toporgáshoz, lassú, és gyötrelmes fejlődéshez. A folyamatos tanulás pedig a mindennapos sikerélményekhez, stabil, és magabiztos nyelvhasználathoz.

Ugyanígy a szintfelmérő után, és a bemutatóóra végén meghozott döntés biztosítja a folyamatos haladásodat a célod (magabiztos kommunikáció) felé. Ha bármelyik lépést kivennénk a képből, akkor túl hamar várnánk tőled, túl nagy lépést.

Amikor tehát Kata azt mondta, hogy neki „túl drága a tanfolyam”, akkor valójában egy másik kérdésre, az 1 millió dolláros kérdésre mondott nemet.

Az 1 millió dolláros kérdés így hangzik: meg akarod oldani az angollal kapcsolatos problémádat, és szeretnél végre magabiztosan beszélni angolul, vagy sem?

cel-tanfolyam

A bemutatóóra után végső soron nem a tanfolyamról hozol döntést, hanem arról, hogy meg akarod oldani, vagy sem ezt a problémát. Mert, ha meg akarod, akkor meg is fogod tudni oldani (és mi is segítünk pénztárcakímélő megoldásokkal elhárítani az akadályokat).

A kifogásgyártás viszont annak a jele, hogy nem akarod, ezért nem is fogod (és mi sem fogunk tudni segíteni, hiába vannak hozzá eszközeink).

Ez volt Kata válasza az 1 millió dolláros kérdésre

Katának is feltettük az 1 millió dolláros kérdést, és egy rövid beszélgetés után befizette a teljes (!) összeget, a héten pedig el is kezdte a tanulást.

De tisztázzunk valamit, mert nem akarom megkerülni az ár kérdését: mit jelent az, hogy „túl drága” egy tanfolyam?

Jó tanfolyam = olcsó tanfolyam?

Az olcsó tanfolyam, és a jó tanfolyam közé nagyon ritkán lehet egyenlőségjelet tenni.

Egy olcsó kínai cipőből nyugodtan vehetsz rögtön kettőt, mert tutira szét fog esni a lábadon. Az akcióknál olyan dolgokat is megveszel, amit nem akartál. A kedvezményes árért gyakran garanciahiánnyal, vagy szépséghibával fizetsz. A 30%-os kedvezményt jelző reklámtábla után rohanva pedig olyan boltba is betérsz, ahová „normális” körülmények között be se tetted volna a lábad.

Ha meg akarjuk ítélni egy termék, vagy egy szolgáltatás „jóságát”, akkor ki kell szállnunk az ármókuskerékből.

Ahogy futócipőből, ingatlanból, okostelefonból, vagy menyasszonyi ruhából sem feltétlenül a legolcsóbbat vesszük meg, úgy a nyelvtanulásban sem csak az ár számít.

A nyelvoktatásban a jóság egyetlen mércéje nem az ár, hanem a diákok célba jutási képessége. Vagyis attól lesz hatékony egy angol tanfolyam, hogy képes hozzásegíteni a diákjait a céljaik eléréshez, nem pedig attól, hogy „akciós”, meg „szuperkedvezményes”.

akcios-angol-tanfolyam

Az akciós tanfolyam a legnagyobb pazarlás

A jó tanfolyam lehet, hogy többe kerül, de a rossz tanfolyam (rossz szintfelmérő, rossz módszer, rossz tanári felfogás, rossz szolgáltatói szemlélet stb.) egészen biztosan idő- és pénzpazarlás.

Pénzpazarlás, mert olyan szolgáltatásért fizetsz, ami nem képes hozzásegíteni az angollal kapcsolatos céljaid eléréshez.

És időpazarlás, mert 60-120-240-300 órát rabol el az életedből, amit már soha nem kapsz vissza. Értékes időt, amit hasznosan, a fejlődés reményében, tanulással is tölthettél volna.

A mi áraink (1330-1666 Ft/óra) a piaci átlaghoz igazodnak, de soha nem akciózunk, és egészen biztosan számíthatsz rá, hogy ennél olcsóbban soha nem fogsz tudni nálunk tanulni.

Mert a minőségen, és az érted, a tanulásodért vállalt felelősségen nem akarunk, és nem is fogunk spórolni.

Nem az ár győzte meg Katát, hanem a saját célja

Végső soron tehát nem az árról, hanem a céljaidhoz vezető legrövidebb útról kell döntened, amihez meg kell bizonyosodnod a szolgáltatás minőségéről, és a módszer hatékonyságáról.

Ehhez viszont -hogy egy klasszikust idézzek-, bizonyítékokra, és nem ígéretekre van szükséged.

És itt jön a képbe a mi lépéssorozatunk.

  • Katát a lézerpontos szintfelmérő győzte meg arról, hogy itt komolyan veszik azt, hogy azonos tudásszintű emberek kerüljenek egy csoportba.
  • Katát a bemutatóóra győzte meg arról, hogy olyan módszert kínálunk a hagyományos, tankönyvalapú nyelvoktatással szemben, amivel meg tud tanulni angolul beszélni.
  • És végül az 1 millió dolláros kérdés győzte meg arról, hogy komolyan vesszük a célját, és nem hagyjuk, hogy ne dolgozzon rajta, ha egyébként minden más feltétel adott.

A többi már történelem. Kedd óta Kata fénysebességgel halad a céljai felé, mert meghozta élete egyik legokosabb pénzügyi döntését, és befektetett a jövőjébe.

Azért, hogy a 60. óra után, ő is megírhassa a saját sikertörténetét:

“Nagyon hasznosnak és szórakoztatónak találtam mindkét tanfolyamot, amin részt vettem. Mindkettőt Samír tartotta, aki kiváló tanáregyéniség, remekül magyaráz és a tudása is megalapozott. Elégedett vagyok a haladásommal, az elmúlt négy, intenzív hónap alatt sokat fejlődött az angoltudásom. Nagyon eredményesnek tartom az oktatási módszert, a sok gyakorlást. Rengeteg új szót, kifejezést tanultam a kurzusokon, sokkal könnyebben olvasok angolul, nézek filmet és igyekszem adott helyzetekben beszélni is. Kemény, de számomra nagyon eredményes négy hónap volt, amit a nyelviskolában töltöttem.” (Nagy Boglárka)

“Ez volt az első nyelviskola, ahová szívesen jártam /járok/ járni fogok. Nem találtam/ kerestem a kifogásokat, hogy miért nem jövök a következő órára. Számomra az a legnagyobb siker, hogy önszorgalomból végigcsináltam és még hasznos is volt, tetszett és eredményes is voltam. 🙂 Mind az oktatási módszerrel, mind a tanárnővel elégedett vagyok teljes mértékben. Pont olyan ütemben haladunk, amit követni lehetett.” (Prépost Edit)

Ha eldöntötted, hogy meg akarsz tanulni angolul, akkor ne várj tovább, gyere. Regisztrálj ingyenes szintfelmérőnkre, és próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert, hogy 2 hónap múlva már a te sikersztorid motiválhasson másokat a tanulásra:

banner_button

Share This