Biztosan ismerős az a jelenség, amikor egy pár nem bír veszekedés nélkül meglenni, de egymás nélkül sem bírják.

Már csak az a kérdés, hogy mégis mi köze ennek az angol tanfolyamokhoz és a nyelvtudáshoz… Olvass tovább és megérted!

Szerintem mindenki találkozott már olyan párral, akik újra meg újra szakítottak, csak hogy aztán ismét összejöjjenek. Amikor együtt voltak ment a folyamatos vita, amikor külön voltak, akkor pedig nem bírták a másik hiányát.

Kívülről nézve ez néha egészen fájdalmas szenvedésnek tűnhet. De legyünk őszinték, rengetegen vagyunk ilyen se veled, se nélküled kapcsolatban az angoltanulással is.

Vágyunk a magabiztos nyelvtudásra és az azzal járó előnyökre – pont ahogy az emberek a szeretetre vágynak egy kapcsolatban. De mégis amikor belevágunk, akkor csak a nehézségekkel találkozunk. Így a vége az lesz, hogy feladjuk, majd újrakezdjük, csak hogy aztán megint feladjuk.

Nem egyszerű helyzet…

Lehet nem veled van a gond, hanem a „választottaddal”

Egy ilyen se veled, se nélküled viszonyban fontos őszintének lenni magunkkal. Egy kapcsolatban nagyon sokszor az okozza ezeknek a helyzeteknek a kialakulását, hogy a pár tagjai között olyan alapvető gondolkodásbeli különbségek vannak, ami miatt nem tudnak kijönni egymással. Hiába szeretik egymást, egyszerűen nem passzolnak.

És hasonló oka lehet annak is, ha képtelenek vagyunk olyan angol nyelvtanfolyamot, vagy leckét találni, amit ne adnánk fel rövid időn belül. Lehet, hogy a baj a „választottunkkal” van, azaz a módszerrel, amivel tanulni kezdünk.

Ugyanis a megfelelő módszerrel a tanulás nem lenne szenvedés. Folyamatosan éreznéd a fejlődést, és ez sikerélményt, illetve sok-sok motivációt adna.

Próbáld meg lecserélni az elméletet gyakorlatra

Ha a hagyományos, elméleti módszerekkel nem sikerült jó kapcsolatot kialakítanod, akkor itt az ideje, hogy elhagyd őket. Keress olyan módszert, ami jobban illik hozzád és tényleg képes motiválni.

Mi azt szoktuk javasolni, hogy próbáld ki milyen a nyelvtanulás beszédközpontúan. Mert egészen más élmény, ha úgy tanulod az angolt, ahogy az anyanyelvedet tanultad kisgyermekként. Nem az unalmas nyelvtannal és a száraz tankönyvekkel kezdve. Hanem érdekes beszélgetéseken keresztül, életszagúan.

Erre épül a Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere. Ismerd meg egy ingyenes, személyes szintfelmérésen. Jelentkezz most:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This