A nyelvtanulásnak rengeteg akadálya van – mint például a nyár.

Megmutatom, hogy pontosan mire gondolok akkor, amikor ezt mondom.

Ezt most tényleg nézd meg.

Tényleg.

Nézd meg.

Fordítsuk komolyra a szót: miért nem tanulunk nyáron (angolul sem) és mi ezzel a gond?

A kulturális háttere annak, hogy európai összevetésben példátlanul hosszú Magyarországon a nyári szünet, leegyszerűsítve az, hogy hazánk alapvetően mezőgazdasági ország volt. A nyár pedig a termés betakarításának időszaka, vagyis a legintenzívebb gazdálkodási periódus volt, amikor a gyerekek élőmunka-erejére is szüksége volt a családoknak.

A tudományos oka annak, hogy miért gáz a hosszúra nyúlt nyári szünet pedig az, hogy ha valamit nem csinálsz 30 napig, elsorvad a tudásod és semmissé válik a korábban beletett munka és erőfeszítés. 

Ha azt gondolod, hogy nyáron nem lehet angolul tanulni, akkor klikk ide és engedd, hogy meggyőzzelek.

Van más megoldás

Nem az az üzenetem, hogy mondj le a nyárról, a fesztiválokról, a Balatonról, a családi nyaralásról. Menj el úszni, menj el bulizni, tölts időt a családoddal, pihenj, töltődj fel, szórakozz.

Az üzenet az, hogy az angolt ne add (és ne felejtsd) el – mert ez is legalább ugyanolyan fontos, mint az, hogy kipihend magad a tengerparton. Ha egész nyáron nem foglalkozol vele, akkor felmérhetetlenül sokat fogsz felejteni, amit te sem akarhatsz.

Ugyanúgy gondoskodnod kell az angoltudásodról, mint a családodról, a barátaidról és a saját pihenésedről.

Próbáld megtalálni az egyensúlyt: ötvözd a kettőt és ne az legyen a cél, hogy valamelyiket a másik rovására tedd, vagy nemes egyszerűséggel feláldozd a pihenést a tanulás vagy a tanulást a szórakozás oltárán.

A pihenésre és kikapcsolódásra biztos vannak ötleteid.

Az angoltanulási részt bízd ránk. Segítünk, hogy ne csak szórakoztatóan, hanem hasznosan is teljen a nyarad.

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Hogy mi a gond a nyelvvizsga-központú oktatással? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a Például Péterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

Share This