A magabiztos angoltudás felé vezető út néha végeláthatatlanul hosszúnak tűnik. Szóval nem csoda, ha egy nehéz nap végén neked is megfordul a fejedben, hogy végleg feladd.

De ha tudod, hogy az angol mennyit javítana az életminőségeden, akkor egyszerűen nem teheted meg, hogy feladod. Tartozol magadnak annyival, hogy keresztülmész a nehéz időszakokon és folytatod, amíg el nem éred a célod.

De mi kell ahhoz, hogy motivált maradhass, vagy épp újraéleszd a motivációdat?

Ebben szeretnék ma segíteni 3 + 1 hasznos tippel!

1) Célok

Talán már elcsépeltnek hangzik, de tényleg nincs motiválóbb, mintha mindig a szemed előtt lebeg a célod, ami miatt angolul tanulsz.

Kicsit olyan ez, mint amikor az ember kiteszi a családja fotóját a munkahelyi íróasztalára. Emlékezteti arra, hogy miért éri meg keményen dolgozni a nehéz napokon.

Szeretnéd megszerezni álmaid állását, amihez angoltudás szükséges? Esetleg az a cél, hogy bejuss a legjobb iskolába, és kell hozzá a nyelvvizsga? Vagy külföldre költöznél, hogy végre megvalósíthasd magad? Előléptetésre vágysz? Szeretnél magabiztosan utazni a világban és új embereket, új kultúrákat megismerni?

Akármelyik is a célod, fontos, hogy szem előtt tarts!

Szóval fogalmazd meg pontosan, hogy miért tanulsz angolt. Aztán írd fel szép nagy betűkkel egy lapra, és ragaszd ki a faladra emlékeztetőnek!

2) Csapat

Egy jó társaságnak óriási a húzóereje! Ha egyedül tanulsz, akkor könnyű elkeseredni és feladni. Egy igazi csapat azonban segít megelőzni ezt.

Motiválni fognak a nehéz időszakokban. Biztatnak és példát mutatnak a sikereikkel. Illetve te is példát tudsz mutatni nekik. Így egymást támogatva halatok előre.

Arról nem is beszélve, hogy mennyivel szórakoztatóbb tud lenni az angolóra, ha csupa jó fej tanulótárs vesz körül! 😉

3) Tanár

Kit ne motiválna a folyamatos támogatás, dicséret és pozitív visszajelzés? – Na egy jó tanár pontosan ezeket nyújtja!

Segít, ha esetleg elakadnál, és ha hibázol kijavítja, hogy tanulhass belőle. De ennél is fontosabb, hogy folyamatosan motivál, biztat és dicsér.

Ő akkor is látja, hogy mennyit fejlődtél, amikor te épp kilátástalannak találod a helyzetet. És ilyenkor segíteni fog abban, hogy észrevedd milyen messzire jutottál már. Fogja a kezed, hogy ne akard feladni.

+ 1 Módszer

Nincs annál demotiválóbb, mint amikor hosszú évekig tanulsz egy nyelvet, majd éles helyzetben mégis azt érzed, hogy nem tudod használni. Nem mersz megszólalni és egyszerűen nem megy.

Ezt csakis azzal védheted ki, ha egy modern és működő módszerrel vágsz bele a tanulásba. Ami tényleg használható tudást ad. Ami a beszédkészségedet és az önbizalmadat is építi.

Eleged van a hagyományos módszerekből és abból, hogy újra ás újra elveszíted a motivációd? Akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert! Nálunk csodás tanárokkal és motiváló csapatban tanulhatod meg BESZÉLNI a nyelvet. Jelentkezz egy ingyenes szintfelmérőre, ahol megnézzük melyik tanfolyamunk segítene elérni célodat:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

 

Share This