Eldöntötted, hogy belevágsz a nyelvtanulásba és kitöltöttél egy angol szintfelmérőt? Gratulálok és egyben figyelmeztetlek! Mert sajnos a legtöbb szintfelmérő megtévesztő eredményt ad.

Először is hadd dicsérjelek meg, ha az angoltanulást a szintfelméréssel kezded! 🙂 Szuper, hogy ilyen tudatos vagy, hiszen a gyors haladás egyik alapja, ha jó tudásszinten kezdesz neki.

Ez fogja garantálni azt is, hogy végig motivált maradhass és ne add fel. Mert ha a megfelelő szintről indulsz, akkor folyamatosan érezni fogod a fejlődést, ez pedig erőt fog adni a tanulás folytatásához.

Szóval bátran kijelenthetjük, hogy a lézerpontos szintfelmérés kulcsfontosságú. Mégis a legtöbb ilyen felmérés hamis eredményt mutat.

Ne dőlj be az X-eknek, mert hazudnak neked

Egy hagyományos szintfelmérésen be kell X-elned, vagy karikáznod a helyes választ. Esetleg kiválasztanod, hogy melyik szót kell behelyettesíteni az üres helyre. Vagy aláhúznod azt a mondatot, ami helyesen van lefordítva. És sajnos pont az ilyen feladatok miatt egy hagyományos szintfelmérés NEM ELÉG PONTOS!

Hadd magyarázzam el!

Szerintem a legtöbb embernek – így talán neked is – van olyan élménye, amikor iskolás korában nem készült egy dolgozatra, így csak betippelte a válaszokat. Aztán legnagyobb örömére több tippje is betalált, így nem kapott egyest.

Őszinte leszek, nekem volt, hogy még hármas is összejött ezzel a tippelgetős módszerrel gimnáziumban. Pedig a valódi tudásomért egyest érdemeltem volna csak. Na és pont ez a baj a tippelős szintfelmérőkkel is!

Nem a valódi tudást mutatja

Ezekben a hagyományos felmérőkben túl nagy szerepet kap a szerencse. Pusztán ügyes tippeléssel már sokkal jobb eredményt érhetsz el, mint ami a valóság. Arról nem is beszélve, hogy a beszédkészségedet és a mondatalkotási készségedet így egyáltalán nem mérik fel.

Ennek elsőre örül az ember, de gondolj csak bele, hogy hosszú távon mennyire durva lesz, hogyha sokkal magasabb szintről kezdesz neki az angolnak, mint ahol valójában tartasz. Erős példával élve: egy kezdő angoltanuló se élvezné, hogyha az angol királynővel kellene folyékonyan elcsevegnie.

Szóval hidd el, hogy nagyon fontos, hogy a valódi tudásszintünket mutassa meg egy szintfelmérés.

Ha meggyőztelek a lézerpontos tudásszint felmérés fontosságáról, akkor gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This