Most komolyan egy nyelviskola arra bíztat, hogy ne AKARJ jó nyelvtudást?!

Igen. De mielőtt őrültnek nézel minket engedd meg, hogy kifejtsem.

Van az akarással egy komoly gond. Az, hogy még soha nem lett belőle angoltudás. Ahhoz ugyanis cselekvés és gyakorlás kell, nem vágyakozás.

Tegyük fel, hogy egy tömött buszon utazol. Szerinted ha felkiáltanál és megkérdeznéd, hogy ki szeretne angoltudást, akkor milyen válaszokat kapnál? A mi tapasztalatunk az, hogy az emberek nagy része igennel válaszol erre a kérdésre.

Akarnak angolul tanulni és szeretnének magabiztos nyelvtudást.

Na most kérdezd meg ugyanezektől az emberektől, hogy akkor ki az, aki jövő héten rászánna egy órát. Meg fogsz lepődni, hogy milyen kevesen fognak jelentkezni! Azt fogják mondani, hogy a jövő hét pont nem jó nekik, sokat kell dolgozniuk, most sok a teendő otthon, és a gyerekekre sem tudna vigyázni addig senki.

Mindenki angoltudásra vágyik. Csak nagyon kevesen vannak azok, akik ezért tenni is szeretnének.

Az angoltanulás hosszútávfutás

Remekül működnek az olyan kamu hirdetések, amik azt állítják, hogy 2 hónap múlva folyékonyan fogsz beszélni angolul. Sokan fognak reagálni rájuk, mert persze szeretnének megtanulni angolul. De csak ha ezt irtó gyorsan és baromi kényelmesen tehetik.

Pedig az igazság az, hogy az angoltanulás hosszútávfutás és nem egy gyors sprint. Bele kell raknod az időt és energiát, különben nem fog menni.

És bizony jöhetnek hullámvölgyek, amikor kifáradsz és egy ideig nem érzed magad olyan motiváltnak. Ezért is fontos, hogy legyen egy jó edződ (úgy is mondhatnám, hogy tanárod), és egy jó csapatod (tanulótársak), akik ilyenkor segítenek, hogy tudj tovább menni.

Nem akarni, hanem tenni kell!

Szóval hiába szeretnél magabiztos nyelvtudást. Hiába akarsz elkezdeni angolul tanulni. Ezeknek semmi értelme.

Mert könnyű azt mondani a külföldön dolgozó barátodnak, hogy Azta, de jól beszélsz angolul. Bárcsak nekem is így menne! Szeretnék is majd elmenni valami tanfolyamra”. Ameddig nem kezdesz el tenni is, addig semmi értelme.

A világ tele vannak olyan emberekkel, akik jobb munkára, vékonyabb testre, vagy épp több fizetésre vágynak. De elfelejtenek cselekedni, így aztán ezek a dolgok örökké csak elérhetetlen álmok maradnak. Megveszik a magazint, ami 5 nap alatt mínusz 5 kilót ígér, mert könnyű megoldásnak tűnik. Aztán legtöbb esetben még ezt az 5 napot sem szánják rá a változtatásra. Inkább folytatják az eddigi kényelmes rutinjuk szerint.

Te ne az ő példájukat kövesd! Tegyél azért, hogy folyékonyan tudj beszélni angolul! Szánj rá időt, hogy álmaid valósággá válhassanak!

Első lépésként gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérőre. Ígérjük nem fog fájni, sőt jó hangulatban mész majd haza. 🙂 Ha szimpatikus a 100% beszéd, 0% könyv módszer, akkor ne halogasd sokáig a dolgot. Tedd meg a kezdőlépést:

banner_button

Piroska Dóra, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This