Nyelviskolánk jótékonysági könyvgyűjtést rendez. Segíts nekünk: hozd be régi könyve(i)det és 5.000 Ft értékű utalványt kapsz érte.

Úgy sejtem, hogy amikor visszaemlékszel gyermekkorod karácsonyaira, akkor neked is a csillogó ajándékok, a gondtalan boldogság, és az ünnepi finomságok jutnak eszedbe.

Nehéz elképzelni, hogy mégis mennyi olyan kisgyermek van, aki a karácsonyt is éhesen, ajándékok nélkül tölti. 2017-es adatok alapján Magyarországon több mint 125 ezer gyermek él mélyszegénységben. Nekik óriási kincs minden karácsonyi ajándék. A könyvek pedig különösen sokat jelenthetnek számukra, hiszen segítségükkel többé válhatnak és kicsit közelebb kerülhetnek egy gondtalan élet reményéhez.

Ezeknek a gyerekeknek szeretnénk segíteni jótékonysági könyvgyűjtésünkkel, a Baptista Szeretetszolgálattal karöltve. Biztos vagyok benne, hogy a Te polcodon is vannak könyvek, amik csak porosodnak. De ha felajánlod őket adománynak, akkor igazi kinccsé változhatnak egy rászoruló gyermek számára.

Hozd be hozzánk a Speak! Nyelviskolába régi könyvedet, vagy könyveidet, hogy együtt segíthessünk! Adományodért cserébe kapsz tőlünk egy 5.000 Ft-os utalványt, amit beválthatsz angoltanulásra. Részletekért kattints ide»

Hova kerülnek az adományok?

A begyűjtött könyveket 2020. december 14-én adjuk át a Baptista Szeretetszolgálatnak, ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek.

A Baptista Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 15 ezer rászorulónak nyújt segítséget. 1996 óta töretlenül dolgoznak, jelenleg 47 iskolát tartanak fenn, melyekben 17.000 diák tanul. Magyarországon pedig évente 10 tonna élelmiszert osztanak szét a mélyszegénységben élőknek. Csodálatos munkájuk valóban emberéleteket ment és fordít jobbá.

Milyen könyvadománnyal segíthetsz?

A könyvek a 0-14 év közötti rászoruló gyerekeknek fognak segíteni. Minden könyvnek nagyon örülnek, de a Baptista Szeretetszolgálatnak az alábbiak jelentenék a legnagyobb segítséget:

 • gyerekkönyvek, akár csecsemőknek való képes könyvek is
 • kifestők
 • ifjúsági regények
 • kötelező olvasmányok
 • képeskönyvek, térképek, atlaszok
 • ismeretterjesztő könyvek
 • nyelvkönyvek, szótárak
 • szépirodalom

Így vehetsz részt a tankönyvgyűjtésben

 1. lépés: Hozd be régi könyve(i)det hozzánk a Speak! Nyelviskolába, vagy add fel őket postán. A címünk: 1134 Budapest, Klapka u. 11. Hétfőtől csütörtökig 10 és 19 óra között tartunk nyitva, pénteken pedig 10 és 17 óra között. (Amennyiben postán adod fel a könyveket kérlek küldd el velük email címed is, hogy el tudjuk juttatni hozzád aza ajándék utalványodat.)
 2. lépés: Vedd át az ajándékodat! Könyvedért cserébe egy 5.000 Ft értékű utalványt kapsz, amit beválthatsz angol tanfolyamra, angol magánórára, hanganyagokra, vagy munkafüzetre.
 3. lépés: Örülj velünk, amikor december 3-án átadjuk az adományokat. Ezen a napon felpakolunk minden összegyűlt könyvet és ünnepélyesen eljuttatjuk őket a Baptista Szeretetszolgálatnak. Sok fotót is készítünk majd, hogy te is velünk örülhess.

A könyveket 2020. november 30-ig tudjuk fogadni.

Kattints ide a jótékonysági akció további részleteiért»

Share This